Language
destinations

Novigrad

Odmorite se u mirnom mediteranskom ribarskom gradiću

Otkrijte Novigrad

Nekoć miran ribarski grad, Novigrad je tijekom godina postao primamljivo turističko odredište. Nalazi se na malom poluotoku na zapadnoj obali Istre na pola puta između Poreča i Umaga. Iako je svake godine sve popularniji kod turista iz cijeloga svijeta, ribarska luka Novigrada puna je ribara: oni i dalje pletu svoje mreže, peru kante, razgovaraju i prigovaraju. Ovaj gradić je zaista tipični tihi mediteranski ribarski gradić.

Što raditi

Plaže

Novigrad ima mnoge plaže – od veoma javnih do stvarno izoliranih kamenih plaža pa do pješčanih plaža prikladnih za obitelji s malom djecom. Plaža Karpinjan proteže se 500 metara i jedna je od najpopularnijih plaža u Novigradu. Većina je plaže šljunčana, s malim kamenim dijelom. Opremljena sa svime što biste mogli zatrebati, ova plaža na samo 1 km od centra savršena je za opuštanje na vrući ljetni dan. Naravno, postoje i druge dobro poznate plaže, kao što su plaže kod hotela Maestral, kampa Mareda i hotela Laguna, koje su savršene za djecu i starije. Ovo ljetno isprobajte nešto novo poput surfanja dok ste u Novigradu.

Sport

Ako ste aktivna osoba koja se opušta uz sport, Novigrad je tu za vas. Moderni teniski tereni nalaze se na atraktivnim lokacijama u cijelome gradu, a postoje i tereni za nogomet, odbojku, rukomet itd. Ako želite biti aktivni, mogućnosti su neograničene – samo je potrebna dobra volja.

Za ljubitelje prirode i osobe koje žele ostati u formi, jahanje konja u blizini Novigrada sigurno će biti iskustvo vrijedno sjećanja. Sjednite na konja i pustite da vam mašta odluta dok prolazite nadahnjujućim krajolicima.

Povijesna mjesta

Novigrad ima brojne povijesne lokacije i spomenike koji svjedoče o dugoj i teškoj povijesti. Prije ulaska u grad, zaustavite se i pogledajte dobro očuvane zidine koje su izgrađene u 13. stoljeću. Posjetite Novigradski lapidarij ako vas zanima antika i otkrijte zbirku od više od 90 kamenih spomenika. Posjetite Belveder, ladanjsku vilu Rigo i njezinu umjetničku galeriju te dvorac Dajla. Osobama koje cijene crkvenu arhitekturu svidjet će se prelijepa župna crkva sv. Pelagija i sv. Maksima te crkva sv. Agate. Ako želite saznati više o austro-ugarskoj mornarici, obavezno posjetite Gallerion.

Događaji

U Novigradu se održavaju brojne proslave i događaji tijekom ljeta, najpoznatija je Novigradsko kulturno ljeto. Ako najviše od svega uživate u hrani, Gnam Gnam Festival, kao i ribarska noć i Fešta svetog Pelagija savršeni su za vas. Ako se poželite izgubiti u zvukovima čudesne glazbe, posjetite Novigradske glazbene noći.

Vodeni tematski park

Iako nije u Novigradu, već u neposrednoj blizini, Istralandia najveći je vodeni tematski park u Istri. S više od dvadeset atrakcija to je savršeno mjesto za dnevni izlet. Ovo vodeno iskustvo neizmjerno je zabavno s brojnim toboganima i bazenima, a ako ogladnite, uvijek možete nešto prigristi u jednom od mnogih različitih restorana.

Najbolji restorani

Novigrad je poznat po vrhunskoj kuhinji. Ako ste hrabri, isprobajte mediteranski sashimi u restoranu Damir & Ornella u centru grada. Najbolja morska jela naći ćete u restoranu Čok u blizini luke, a elegantni restoran Marina na jelovniku ima jela od današnjeg ulova. Ako ste za nešto brzo i jednostavno, brojni su bistroi, pizzerije i zalogajnice s brzom hranom. Što god da vam se jede, zbog hrane ćete se sigurno zaljubiti u ovaj ribarski gradić.

Najbolja mjesta za spavanje

Novigrad ima niz različitih smještaja, od otmjenih hotela, obiteljskih pansiona i kampirališta.

Hostel

Hostel za mlade Pinesta s vrtom i restoranom nalazi se u Novigradu na 2,1 km od crkve sv. Pelagija i sv. Maksima. Objekt ima zajedničku kuhinju, a gosti imaju na raspolaganju i dječje igralište. Besplatni Wi-Fi dostupan je u cijelom objektu, a novigradska marina udaljena je 2,1 km.

VIŠE O HOSTELU

B&B

U mirnom i slikovitom okruženju blizu Novigrada, pansion Kolo idealno je mjesto za opuštajuće praznike kako biste napunili baterije.

VIŠE O B&B SMJEŠTAJU

Hotel

Butik hotel Rivalmare nalazi se u Novigradu u neposrednoj blizini plaže i ima restoran s terasom i pogledom na more. Gosti mogu popiti piće uz obalu u baru. Dostupan je besplatan Wi-Fi.

VIŠE O HOTELU

Kretanje po gradu

Bez problema ćete doći u Novigrad – brojni autobusi voze svaki dan do Novigrada iz Umaga, Poreča i Rovinja.

Novigrad je malo mjesto, pa nema potrebe za javnim prijevozom. Prošetajte i otkrijte ovaj ljupki gradić, a ako želite ići izvan grada, pozovite si taksi. Možete i unajmiti bicikl ili auto.

Autobusne rute od i do Novigrada

Rute Stanice
Od Pule do Münchena Pula –Rovinj – Poreč – Novigrad – Umag – GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana – Bled – Villach – Salzburg – Munich
Od Salzburga do Pule Salzburg  – Villach –  Bled – Ljubljana Trieste – GP Kaštel (border crossing)  – Umag – Novigrad – Poreč – Rovinj – Pula
Od Pule do Salzburga Pula –Rovinj – Poreč – Novigrad – Umag – GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana – Bled – Villach – Salzburg
Od Pule do Ljubljane Pula –Rovinj – Poreč – Novigrad – Umag – GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana
Od Pule do Frankfurta Pula –Rovinj – Poreč – Novigrad – Umag – GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana– Bled – Villach – Salzburg –Munich – Augsburg – Ulm – Stuttgart – Karlsruhe – Mannheim –  Frankfurt Airport – Frankfurt
Od Pule do Bleda Pula –Rovinj – Poreč – Novigrad – Umag – GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana– Bled 
Od Poreča do Münchena Poreč – Novigrad – Umag – GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana – Bled – Villach – Salzburg – Munich
Od Poreča do Ljubljane Poreč – Novigrad – Umag – GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana
Od Münchena do Pule Munich– Salzburg – Villach – Bled – Ljubljana – Trieste– GP Kaštel (border crossing)  – Umag – Novigrad – Poreč – Rovinj – Pula
Od Münchena do Poreča Munich– Salzburg – Villach – Bled – Ljubljana – Trieste– GP Kaštel (border crossing)  – Umag – Novigrad – Poreč
Od Ljubljane do Pule Ljubljana Trieste – GP Kaštel (border crossing)  – Umag – Novigrad – Poreč – Rovinj – Pula
Od Ljubljane do Poreča Ljubljana Trieste – GP Kaštel (border crossing)  – Umag – Novigrad – Poreč
Od Frankfurta do Pule Frankfurt –  Frankfurt Airport – Mannheim – Karlsruhe – Stuttgart – Ulm – Augsburg –  Munich –  Salzburg  – Villach –  Bled – Ljubljana– Trieste – GP Kaštel (border crossing)  – Umag – Novigrad – Poreč – Rovinj – Pula
Od Bleda do Pule Bled – Ljubljana– Trieste – GP Kaštel (border crossing)  – Umag – Novigrad – Poreč – Rovinj – Pula